Cum a fost la Școala de Beauty Vlogging


De curând am participat la Școala de Beauty Vlogging by L'Oreal Paris. Dacă m-ai votat, îți mulțumesc, iar dacă nu, oricum nu mai contează, pentru că ediția a IV-a s-a încheiat. De altfel, scriu acest articol ca să-ți povestesc experiența mea cu acest concurs, în cazul în care te hotărăști să participi la o ediție viitoare. 

De ce am hotărât să mă înscriu?

Am 7 ani de bloging. 7 ani în care am făcut asta on and off, cu pauze și încercări. Apoi, în ultimul an, am încercat și cu Youtube, unde, din nou, m-am ținut și nu prea. Știam deja că nu-mi doresc să renunț la asta pentru că e una dintre activitățiile care îmi făceau plăcere, dar pe care tot timpul o amânam din urgența altor taskuri. Așa că am privit Școala de Beauty Vlogging by L'Oreal Paris ca o provocare. Am hotărât că presiunea deadline-urilor mă va ajuta să îmi reintru în ritm, să vreau să fac mai mult și nu m-am înșelat, dar despre motivație și acțiune îți voi vorbi într-un alt articol. M-am înscris cu clipul ăsta, cu 2 zile înainte de deadline. Mare mi-a fost mirarea când am fost acceptată, pentru că nu consideram că video-ul creat de mine era unul foarte bun, dar m-am bucurat că a fost așa. 


Ce mi-a plăcut?

Mi-a plăcut foarte mult experiența în sine, dar cel mai mult mi-a plăcut susținerea pe care fiecare participantă o avea pentru restul concurentelor. Toate cele 30 de vloggerițe care am participat, am comunicat foarte mișto una cu cealaltă, ba chiar am văzut oameni care se ajutau unul pe celălalt. Iubesc să văd asta într-o competiție și mă bucur că am putut lua parte la asemenea momente. 

Mi-a mai plăcut faptul că am fost provocată, prin cele 4 teme - foto, vlog, tutorial de machiaj și review - și mi-a plăcut că fiecare profesor a oferit feedback pertinent alături de notă. Spre exemplu, notele mele au scăzut pe măsură ce avansam în competiție, pentru că mi-am luat prea multe pe cap și nu acordam suficientă atenție taskului, iar asta s-a văzut în execuție. Ce mi-a plăcut e că atunci când am primit feedback, nu mi s-au spus doar chestiile evidente pe care nu le-am făcut bine (și de care îmi dădeam seama singură), ci mi-au adus la cunoștință (direct sau indirect) anumite probleme pe care eu le am în a-mi comunica viziunea celui care mă urmărește. Pe scurt, am făcut un lucru într-un anumit fel în mod intenționat, cu gândul de a transmite o emoție, dar execuția slabă a făcut ca acel gând să nu fie transmis și să fie interpretat ca o greșeală - la asta clar mai am de lucrat!



Mi-a plăcut și experiența de la gala de premiere, unde am apucat să le cunosc personal pe majoritatea fetelor care au participat la această ediție și să revăd câteva fețe dragi. 

Ce nu mi-a plăcut?

N-ar fi o experiență completă dacă n-ar fi și lucruri care nu m-au încântat, nu-i așa? Ei bine, nu mi-a plăcut faptul că acest concurs se bazează în proporție de 50% pe voturi. Nu obișnuiesc să particip la concursuri care cer voturi, tocmai pe principiul ca vreau să câștig pe abilitățile mele, nu pe numărul de prieteni pe care-i conving să dea click, iar pentru competiția asta am făcut o excepție, știind că voi avea de învățat și de câștigat chiar și atunci când pierd. 


Mi-ar fi plăcut să văd toți profesorii oferind note fiecărei probe și nu doar proful specialist, poate așa primeam și mai mult insight despre ce mai am de corectat în clipuri, pentru că erau (poate) mai multe perspective. 

Și totuși, cel mai mult și cel mai mult nu mi-a plăcut de mine și de faptul că nu am putut să aloc timpul necesar încât să văd o evoluție la finalul competiției, și nu o involuție. Going forward, sper ca evoluția aceea să se vadă de aici înainte pe canalul meu ^.^

Gânduri de final

Per total, experiența asta mi-a deschis ochii și m-a făcut să vreau mai mult. Așadar, dacă te gândești să participi și tu odată, te sfătuiesc să nu eziți. Eu nu regret nicio clipă alegerea de a participa și nici deciziile făcute în timpul concursului, iar dacă șansa se ivește, voi participa cu mare drag și a doua oară - nu pentru premiul (care sigur va fi mișto - în fiecare an e), ci pentru câștigul pe care îl voi avea în cunoștiințe și experiență. 

În final, vreau să te întreb, ție care dintre cele patru teme realizate de mine îți place cel mai mult și de ce?

Until next time, yours, 

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Back
to top