#DearMe [campanie de încredere]


Dragă Oana,

Îți scriu să îți spun toate lucrurile pe care vroiai să le știi. Să te asigur că POȚI să vorbești în numele tău. Că TREBUIE să faci asta. Să îți spun că e ok să greșești. Vei avea de învățat din ele. E greu să-ți faci prieteni, dar fă-i! Crede-mă, se îndreaptă spre tine niște prietenii grozave! Desigur, vei avea și prieteni falși. Oamenii ăia învață să profite de pe inima ta bună. S-ar putea să vrei să fii rea cu toată lumea, nu fi. Fii rea cu cei ce-ți trădează încrederea, nu cu cei ce nu ți-au câștigat-o încă. 

Ține-ți capul sus! Știu că nivelul tău de încredere în sine e super jos acum, că nu te crezi demnă de nimic, dar ești. Ești frumoasă, inteligentă și de-a dreptul incredibilă. Nu mai căuta perfecțiunea în afară, o să găsești o parte din ea în tine

Cântă. Știi cât de mult îți place să faci asta! Când îți zice profa de muzică din a 6-a că nu ai voce deloc, nu te supăra. Nu știe ea prea multe. Poate că nu ești Beyonce, dar muzica e o parte URIAȘĂ din viața ta. Ah, apropo de Beyonce! O vei vedea live în concert! Va fi incredibil și îți va stârni niște sentimente incredibile înăuntru. 

Nu te panica când nu-ți amintești anumite lucruri. Ai o memorie de scurtă durată proastă, dar odată ce reții ceva, nu mai pleacă. (O să te descurci foarte bine la examenul de BAC la filosofie, pentru care te-ai stresat și panicat la 2 noaptea, cu o seară înainte).

Asumă-ți responsabilitatea pentru ceea ce faci și ceea ce ai nevoie. Nu te ascunde. Dacă știi răspunsul la o întrebare pusă în clasă, nu o șopti, SPUNE-o. Înțelege că daca nu pui întrebarea AIA, nu o să înțelegi complet lecția și nu poți lua nota mare. 

Nu-ți arăta așa mult partea vulnerabilă. Oamenii o văd și țintesc spre a te răni sau pentru a-și bate joc. Nu da importanță celor care nu te plac, nu te gândi de ce nu te plac. Nu știi suficient? Știi prea multe? Vezi că sunt oameni, în cele din urmă și din varii motive unii chiar nu te plac. Uita-i.

Asigură-te că nu faci ceea ce nu vrei să faci

Ține minte, poate că nu ai toți banii din lume acum (sau în viitorul apropiat) dar muncești spre a-ți forma o carieră în care vei face ce-ți place. Vei câștiga doar atât cât să îți permiți anumite comodități, pe care vroiai să le oferi mai demult părinților tăi când ei nu și le permiteau.

Călătorește! Nu-ți fie frică să părăsești „cuibul”. Vei învăța să iubești necunoscutul și lucrurile frumoase pe care le aduce. 

Ești PUTERNICĂ. FRUMOASĂ. INDEPENDENTĂ. INTELIGENTĂ. INTERESANTĂ. CURAJOASĂ. EȘTI TOT CEEA CE VREI SĂ FII

Cu drag,

Anca, tu la 25 de ani. 

P.S. Pe măsură ce capeți încredere în tine și cunoști oameni noi, te vei prezenta doar cu al 2-lea prenume, Ancuța. Mai apoi vei trece la versiunea mai scurtă, Anca, care îți va umple corpul cu încredere de câte ori îl vei auzi strigat de către cineva. 

Ah! Și continua să exersezi machiatul. Te va duce undeva mai târziu.

Until next time, yours,
 

Acceptă-mi provocarea de încredere!

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Back
to top